top of page

Forbud mot engangsplast

Regjeringen vil forby flere engangsartikler av plast. Det gjelder blant annet plastbestikk, tallerkener og sugerør. Målet er å få ned plastforsøplingen og utnytte ressursene bedre. Forbudet trer i kraft 3. juli 2021.


Forbudet blir innført som følge av et EU-direktiv. Det har vært kjent lenge at forbudet ville komme. Mange produsenter og importører har derfor allerede begynt å fase ut de produktene som blir forbudt fra 3. juli.

Produktene det gjelder, er bestikk, tallerkener, sugerør, ballongpinner, rørepinner og bomullspinner i plast, samt matbeholdere, drikkebegre og drikkevaremballasje av isopor og gjerne brukes til take-away. Forbudet kan medføre at bruken av disse plastartiklene reduseres med 1,9 milliarder enheter eller 3.600 tonn årlig i Norge.
Forbudet gjelder ikke for bomullspinner og sugerør til bruk som medisinsk utstyr. Regelverket gjelder pr i dag kun importører og produsenter

Det vil si at du som har engangsartikler i daglig drift, kan benytte dette så lenge du har på lager. Men du vil ikke få kjøpt mer fra din leverandør etter at forbudet er trådt i kraft.Comments


bottom of page