Grunnleggende kjøkkenhygiene

Price

kr. 275,-

Duration

2 timer

Om kurset

Det kan finnes mikroorganismer i mat som kan gjøre oss syke. Det er viktig å være klar over at maten kan se fin ut og smake normalt, men likevel ikke være trygg. Salmonella, Listeria, Campylobacter og E. coli er eksempler på bakterier som kan gi sykdom om de er i maten. Virus, som for eksempel Norovirus, kan også gi infeksjoner.


Det finnes andre mikroorganismer som ikke fører til sykdom, men som gjør at maten smaker og lukter vondt og ikke ser fristende ut å spise. Bruk av gode og friske råvarer er et viktig utgangspunkt for at maten skal være trygg ved servering. Innhold i et IK-matsystem.


Kurset har følgende innhold:

  • Håndhygiene og personlig hygiene

  • Ren og uren sone

  • Kryssforurensning

  • Renholdsrutiner

  • Kryssforurensning

  • Skadedyr

  • IK-mat og dokumentasjonskrav


Pris for medlem: 275,-

Pris for ikke medlem: 425,-